Rychlé Půjčky aktuality

29.05.2012 15:32

Půjčky s ručením nemovitostí

Určitým způsobem, jak poskytující společnosti půjčky klasifikují je, jestli máte možnost ručit nemovitostí nebo takovou možnost nemáte. Když můžete půjčku normálně splácet, není žádná tragédie sjednat si půjčku se zástavou nemovitostí.
Ručení nemovitým majetkem představuje pro řadu poskytovatelů poměrně dobrou záruku, že se jim půjčené peněžní prostředky vrátí, tak Vám většinou vytvoří příznivější podmínky, než v případě půjčky bez ručení. Za další, pokud přece maličko rozmýšlíte tom, že byste si vyřídili půjčku, jakou byste plánovitě nespláceli a nemovitostí disponujete, bude lepší na to vůbec nemyslet. V dnešní době totiž exekutoři pracují velmi pohotově a rozhodnutí o exekuci může být bezmála dílem okamžiku a exekutorský pracovník Vám zablokuje nakládání s Vaší nemovitostí. Pokud do stanoveného data poté dluh nevyplatíte, začne exekutor její dražbu a Vy tak přijdete o střechu nad hlavou a velkou sumu peněz, jelikož celý proces exekuce, dražba a smluvní pokuty Vám nehrazení půjčky značně prodraží. Jestliže tedy nemovitost vlastníte, tak na konci je skoro jedno, zda na domu nebo bytě máte zástavu či nikoliv. Pokud nebudete splácet, exekutor si Vás pokaždé najde. Je tedy výhodné využít nabídku poskytujících společností nebankovní půjčky na zástavu, kde mnohdy dostanete perfektní podmínky.

Měli jste v dříve problém se splácením?

V současné době, když si chcete pořídit půjčku, je podstatné mít přehled o tom, zda jste uvedeni v registru nesolventních osob. Tato náležitost totiž má výrazný vliv na možnost sjednání půjčky u některých poskytujících organizací. Třeba banky, pokud jste vedeni v registru neplatičů, půjčky neposkytnou téměř vůbec. Pokud tedy požadujete finanční půjčku, v bance se záznamem v registrech nesolventních osob neuspějete. Bankovní organizace nahlíží do třech oddělených registrů. Jestli jste někdy měli problém se splátkami spotřebitelské půjčky nebo úvěru, bankovní instituce před Vámi doslova zabouchne dveře. Podmínky pro poskytování půjček zde jsou bankovní instituce nastaveny velmi nesmlouvavě. Zápis v registru nesolventních osob Vám tedy zhruba na tři až čtyři roky zavírá možnost získat půjčku v bankovní organizaci. Naštěstí i v tomto případě existuje možnost půjčku získat. Na nynějším finančním trhu je mnoho nebankovních společností, co nabízejí půjčky bez registru. Půjčka bez registru je velmi oblíbenou variantou. U nebankovní půjčky bez registru je ovšem žádoucí počítat s tím, že se Vám v porovnání s půjčkou z banky o trochu prodraží. Nebankovní organizace, které nabízejí půjčky bez registru, registry skutečně nepotřebují a uvedení v registru nesolventních osob není důvodem k neschválení nebankovní půjčky.

U některých půjček nemusíte dokládat mzdu

Mnoho žadatelů o půjčku, nemůže nebo nechce potvrdit poskytovateli výši své mzdy. U bankovních institucí je tato skutečnost vážně obrovský problém, jelikož nabízejí velice limitované produkty, kde po žadateli potvrzení o příjmu nepožadují a jde hlavně spíše o půjčky ve výši pár tisíc a ještě spíše ve způsobu poskytnutí jako povoleného přečerpání účtu nebo kreditní karty. Zákazníci, co mají zájem o půjčku v jiné podobě a nemohou doložit příjem, nemohou na bankovní půjčky spoléhat. Útěchou je, že i v takové situaci existuje možnost sjednání půjčky bez potvrzení o příjmu z nebankovních zdrojů, kde jsou na takové produkty - nebankovní půjčky zaměřeni. Při uzavírání půjčky bez potvrzení o příjmu není nutné výši Vašich příjmů dokládat. Převážně jen podepíšete dokument, že zvládnete výši splátky a to je celé. Nepotřebujete tak předkládat výplatní pásky od společnosti, kde jste zaměstnáni, výměry sociálních dávek ani daňová přiznání, jestliže pracujete jako podnikatel. Poskytovatel musí nepochybně nebezpečí neuhrzení půjčky započítat, takže může být půjčka bez potvrzení o příjmu o něco dražší ve srovnání s půjčkami se podobnými vlastnostmi, u kterých poskytovatelské organizaci příjmy nepotvrzujete.


Máte možnost ručitele?

Někdy věřitelé, hlavně u půjček bez nějakého zástavního nástroje, mohou požadovat zajišťovatele vyplacené půjčky. Kdo je tedy ručitel? Ručitel půjčky je subjekt, jaký pokud si vyřizujete půjčku, přijme závazek, že když Vy půjčku nevypořádáte, je zavázán splatit půjčku za Vás. Aktuálně je velmi těžké ručící osobu získat, protože odůvodněně má každý strach. Stalo se velké množství případů, kdy se třeba známý uvázal k ručení za půjčku blízké osoby a ta ji potom nevypořádala a ručitel se dostal kvůli tomu do exekučního řízení. Mnohdy se jedná i o statisícové půjčky a domluvené ručení může přinést starosti na celý život. Půjčky bez ručitele jsou tedy půjčky, u kterých poskytovatelská společnost ručitele nepožaduje a zájemce nemusí nikoho hledat, aby mu pomohl.


Jak na sjednání půjčky

V případě, že bychom chtěli finanční obor půjček roztřídit na půjčky s přihlédnutím k způsobu sjednání, je nezbytné ho rozdělit podle časového aspektu. Každý poskytovatel si bere na sjednání půjčky určitý čas, aby bylo možné spotřebitele alespoň minimálně prověřit dle vnitropodnikových kritérií. Sjednání půjčky se tedy může zabrat velmi dlouhou dobu. Nejvleklejší schvalovací proces je doménou nejčastěji bankovní organizace. Je to kvůli tomu, že zákazník musí splnit velmi striktní kritéria a tento postup není hned. V případě, že na půjčku chvátáte, půjčka z banky není to nejlepší řešení. Bude výhodnější vybrat nebankovního poskytovatele. Nebankovní společnosti jsou na rychlé půjčky zaměřeni a u menších částek, je možné peníze obdržet v průběhu chvíle. Jestli hledáte vyšší půjčku v řádech desetitisíců až statisíců korun, musíte vědět, že sjednání půjčky může trvat cca 5 dnů a hodně záleží i na rychlosti Vaší spolupráce, kdy je nezbytné zajistit některé podklady. Poskytovatelé nebankovních půjček mají ve své nabídce například půjčky ihned, kdy dojdete na pobočku, případně Vás navštíví finanční poradce a dá Vám částku z půjčky hotově, nebo dále půjčky do 24 hodin, kdy při kladném vyřízení půjčky Vám hotovost zašlou expresním převedením na účet, který máte v bance.


Půjčka online velmi snadno

Postup žádosti o půjčku je u každého poskytovatele. Někdo požadují přísně účast klienta kontaktním místě, kde se uzavře smlouva. To je hlavně případ bankovních organizací, které nemají své finanční zástupce. Odlišné to je u řady nebankovních věřitelů. V posledních letech se značně dostaly do povědomí tzv. půjčky online. U těchto druhů půjček přes internet vyplníte žádost o půjčku online a potom očekáváte zavolání odpovědné osoby. V případě, že bude po telefonu Váš požadavek na půjčku online předschválen, dorazí za Vámi na dohodnuté místo obchodní zástupce poskytovatele. Tady pak závisí na konkrétních požadavcích půjčky, občas Vám přímo mohou nabídnout finanční zálohu z půjčky ještě než uzavřete smlouvu nebo s Vámi smluvní náležitosti rovnou uzavřou a zaplatí Vám celou částku. Vyplacení celkové sumy však je celkem neobvyklé, jelikož každý poskytovatel má zájem spotřebitele nejdříve proklepnout a provést takzvaný scoring. Půjčky online jsou v každém případě hodně oblíbené mimo jiné i proto, že na počátku sjednávání půjčky nejsou žadatelé vůbec časově zatěžováni.

Kvalitní weby, specializující se na rychlé půjčky online:

www.homepujcka.cz nebo www.ihned-pujcka.cz