Půjčky Online detaily

29.05.2012 15:05

Máte možnost ručení?

Určitým druhem, jak poskytující organizace půjčky dělí je, jestli můžete uzavření zástavy nemovitostí nebo nemůžete. Když můžete půjčku náležitě splácet, není žádné neštěstí vzít si půjčku, kde je jako zástava dána nemovitost.
Zástava nemovitostí představuje pro spoustu poskytovatelů výbornou garanci, že se jim půjčené peníze vrátí, z toho důvodu Vám obyčejně udělají výhodnější podmínky, než u půjčky bez zástavy. A v druhém případě, pokud přece trochu pomýšlíte na to, že byste si vyřídili půjčku, jakou byste záměrně nespláceli a nemovitostí disponujete, raději na to rovnou zapomeňte. V současné době totiž exekutoři pracují opravdu rychle a, tedy exekuční výměr je téměř během okamžiku a exekutorský pracovník Vám zabrání disponování s majetkem. Jestliže do stanoveného data potom dluh neuhradíte, nařídí exekutor její nedobrovolnou dražbu a Vy tak přijdete o Váš byt nebo dům a spoustu peněz z důvodu, že celé exekuční jednání, dražba a sankce Vám nehrazení půjčky velmi prodraží. Jestliže tedy nemovitý majetek vlastníte, tak ve své podstatě je úplně jedno, zdali na nemovitém majetku máte zástavu či nikoliv. Když nebudete splácet, exekutor si Vás vždycky vyhledá. Je tedy dobré využít nabídku poskytujících institucí nebankovní půjčky na zástavu, kde mnohokrát dostanete perfektní podmínky.

Registry nesolventních osob

Aktuálně, když poptáváte půjčku, je důležité mít přehled o tom, jestli jste uvedeni v registru nesolventních osob. Tato náležitost totiž má významný vliv na možnost čerpání půjčky u některých poskytujících institucí. Např. banka, když máte záznam v registrech nesolventních osob, téměř vůbec půjčky neposkytují. Pokud tedy požadujete finanční půjčku, u bankovní společnosti s uvedením v registrech dlužníků neobstojíte. Bankovní instituce sleduje celkem tři nezávislé registry. jestliže jste historicky měli špatnou platební morálku s úhradou některé půjčky nebo úvěru, banka se vám vůbec nebude věnovat. Podmínky pro poskytování půjček zde jsou banky stanoveny velmi nesmlouvavě. Uvedení v registru neplatičů Vám tedy cca na tři až čtyři roky zavírá možnost vyřídit si půjčku v bance. Perfektní je, že i za těchto situací existuje možnost půjčku získat. Na současném peněžním trhu je řada nebankovních věřitelů, co mají v nabídce půjčky bez registru. Půjčka bez registru je hodně žádanou variantou. U nebankovní půjčky bez registru je na druhou stranu podstatné počítat s tím, že se Vám oproti půjčce z banky o něco prodraží. Nebankovní věřitelé, kteří v nabídce mají půjčky bez registru, registry skutečně neprověřují a zápis v registru neplatičů není důvodem k neschválení nebankovní půjčky.

Půjčky bez potvrzení o příjmu

Mnoho žadatelů o půjčku, má problém sdělit věřiteli částku svého výdělku. U banky je tato věc celkem obrovský problém z důvodu, že nabízejí hodně redukované produktové portfolio, kde po Vás doložení příjmu nevyžadují a jde většinou spíše o půjčky v rozsahu několika tisíc a ještě spíše ve způsobu poskytnutí jako odsouhlaseného přečerpání bankovního účtu nebo kreditní karty. Žadatelé, co mají o zajímavé půjčce jinou představu a nemají doložitelný příjem, by na půjčky z banky neměli sázet. Útěchou je, že i v tomto případě existuje možnost požádat o vyřízení půjčky bez potvrzení o příjmu od některé nebankovní instituce, kde jsou na tyto produkty - nebankovní půjčky zacíleni. Při vyřizování půjčky bez potvrzení o příjmu nemusíte doložení Vašich příjmů dokládat. Převážně pouze potvrdíte prohlášení, že máte na splátku a víc nepotřebujete. Není třeba tak předkládat výplatní pásky od zaměstnavatele, dokumenty o přiznání dávek od státu ani přiznání k dani z příjmu, jestliže podnikáte. Poskytovatel musí evidentně nebezpečí nesplácení půjčky zakalkulovat, takže může být půjčka bez potvrzení o příjmu o nějakou část dražší oproti půjčkám se srovnatelnými vlastnostmi, u kterých poskytovateli výši výdělku dokládáte.


Může Vám někdo dělat ručitele?

Někteří poskytovatelé půjček, hlavně u půjček kde se nesjednává další ručení, mohou mít jako podmínku půjčky zajišťovatele poskytnuté půjčky. Kdo je ve skutečnosti ručitel? Ručitel půjčky je člověk, který pokud si uzavíráte půjčku, přebírá závazek, že v případě, že Vy půjčku nebudete platit, je povinen hradit půjčku za Vás. V nynější době je celkem nelehké osobu ručitele najít, protože oprávněně má každý obavy. Existuje nespočetně případů, kdy se třeba kamarád uvázal k ručení za půjčku blízké osoby, která ji pak nesplatila a musel ji zaplatit právě ručitel. Mnohdy se jedná i o statisícové půjčky, takže ono ručení může zapříčinit komplikace na velmi dlouhou dobu. Půjčky bez ručitele jsou specifickými úvěry, u jakých poskytovatelská organizace zajištění ručitelem nevyžaduje a spotřebitel nemusí nikoho shánět, aby mu ručitelský závazek dal.


Vyřídit půjčku chvíli trvá

V případě, že bychom chtěli finanční obor půjček klasifikovat na půjčky s ohlédnutím ke druhu vyřízení, je nezbytné ho roztřídit dle časového aspektu. Každá organizace nabízející půjčky potřebuje na schválení půjčky nějakou dobu, aby se dalo zákazníka alespoň minimálně prověřit podle vnitropodnikových pravidel. Vyřízení půjčky se tedy může natáhnout na velmi dlouhou dobu. Nejdelší proces schvalování je doménou nejčastěji bankovní společnosti. Je to kvůli tomu, že spotřebitel je povinen dostát velmi striktním kritériím a celá anabáze určitou dobu zabere. Když na půjčku spěcháte, půjčka z banky pro Vás nejspíš nebude ideální volba. Bude výhodnější vyzkoušet nebankovního věřitele. Zde jsou na rychlé půjčky zajištěni, a pokud chcete nižší částku, dají se peníze dostat během chvilky. Pokud sháníte vyšší půjčku v číslech desetitisíců až statisíců korun, počítejte, že získání půjčky bude trvat kolem 5 dnů a mnohdy záleží i na Vašem přístupu, kdy je nutné dodat některé dokumenty. Nebankovní společnosti mají ve svých portfoliích třeba půjčky ihned, kdy dojdete na pobočku, případně za Vámi přijede obchodní zástupce a předá Vám požadovanou částku, nebo dále půjčky do 24 hodin, kdy při kladném vyřízení půjčky Vám finance pošlou expresním transferem na účet, který máte v bance.


Uzavření půjčky je možné i online

Způsob žádosti o půjčku se liší u každého poskytovatele. Někteří žádají přísně přítomnost žadatele kontaktním místě, kde s ním podepíší veškeré dokumenty. To je především případ bankovních společností, jaké nemají své obchodní poradce. Něco jiného fungování mají u různých nebankovních věřitelů. V dnešní době se razantně rozšířily tzv. půjčky online. U tohoto druhu půjček prostřednictvím internetu zažádáte online vyplněním snadné žádosti a poté očekáváte zavolání odpovědného pracovníka. Když bude v systému Váš požadavek na půjčku online předschválen, dojede za Vámi na dohodnuté místo finanční poradce poskytovatelské společnosti. Tady následně závisí na podrobných specifikacích půjčky, někdy Vám rovnou jde nabídnout finanční zálohu z půjčky ještě před podpisem smluvních dokumentů nebo s Vámi smluvní dokumentaci rovnou podepíší a uhradí Vám celou sumu. Zaplacení celkové částky však je víceméně neobvyklé z důvodu, že každý poskytovatel má zájem svého klienta v první řadě prověřit a udělat takzvaný scoring. Půjčky online jsou každopádně opravdu oblíbené mimo jiné i proto, že na počátku sjednávání půjčky není pro klienty žádné časové zatížení.

Doporučené zdroje pro rychlé půjčky:

www.homepujcka.cz
www.pujckapenize.cz