Půjčky Bez Potvrzení O Příjmu souhrnné informace

29.05.2012 14:49

Se zástavou to je snadnější

Jedním způsobem, jak poskytující společnosti půjčky člení je, jestliže je možné poskytnout jako ručení nemovitost nebo takovou možnost nemáte. Pokud chcete půjčku normálně splácet, není žádná tragédie vybrat půjčku se zástavou nemovitostí.
Zástava nemovitostí je pro spoustu poskytovatelů vynikající garancí, že poskytnuté finanční prostředky dostanou zpět, z toho důvodu Vám obyčejně vytvoří výhodnější podmínky, než v případě půjčky bez zástavy. A v druhém případě, jestli přece trochu pomýšlíte na to, že byste si vzali půjčku, kterou byste záměrně nehradili a nemovitost vlastníte, raději na to okamžitě vůbec nepomýšlejte. V současnosti totiž exekutoři fungují hodně flexibilně a nařízení exekuce může být takřka dílem okamžiku a exekutorský pracovník Vám znemožní nakládání s Vaším nemovitým majetkem. Pokud do určitého data potom dlužnou částku nevyplatíte, začne exekutor její prodej a Vy tak přijdete o domov a velkou sumu peněz z důvodu, že exekuční procedura, nedobrovolný prodej a smluvní pokuty Vám neplacení půjčky velmi prodraží. V případě, že tedy vlastníkem nemovitosti jste, tak nakonec je úplně jedno, jestli domem nebo bytem ručíte či nikoliv. Jestli nebudete platit splátky, exekuce si Vás pokaždé vyhledá. Bývá tedy výhodné vzít nabídku poskytujících institucí nebankovní půjčky s ručením, kde většinou dostanete lepší podmínky.

Záznam v registru neplatičů nemusí být noční můra

V současné době, jestli byste chtěli půjčku, je důležité být informován o tom, jestli jste vedeni v registru neplatičů. Tento fakt totiž značně ovlivňuje možnost čerpání půjčky u některých poskytujících společností. Konkrétně banka, pokud jste vedeni v registru nesolventních osob, půjčky neposkytnou téměř vůbec. Když tedy chcete finanční půjčku, u bankovní společnosti se záznamem v registrech dlužníků neobstojíte. Banky prověřuje celkem 3 nezávislé registry. jestliže jste v minulosti měli špatnou platební morálku se splácením nějaké půjčky nebo úvěru, banka se vám vůbec nebude věnovat. Pravidla pro poskytování půjček mají banky vymezeny hodně nesmlouvavě. Zápis v registru neplatičů Vám tak přibližně na tři až čtyři roky zamítá možnost vzít si půjčku v bankovní organizaci. Ještě, že i v tomto případě jde půjčku dostat. Na nynějším peněžním trhu nabízí své produkty řada nebankovních poskytovatelů, co mají v nabídce půjčky bez registru. Půjčka bez registru je hodně žádanou variantou. U půjčky bez registru je ovšem důležité počítat s tím, že se Vám ve srovnání s půjčkou z banky o trochu prodraží. Nebankovní společnosti, které nabízejí půjčky bez registru, informace z registrů skutečně nezkoumají a zápis v registru neplatičů není podnětem k odmítnutí nebankovní půjčky.

Jednodušší, ale dražší - půjčky bez potvrzení o příjmu

Mnoho žadatelů o půjčku, nemůže nebo nechce prokázat poskytovateli částku své mzdy. U bankovní společnosti je tato věc velmi obrovský problém z důvodu, že mají jen velice limitované produkty, kde po zákazníkovi potvrzení o příjmu nepožadují a jde obvykle spíše o půjčky v částce pár tisíc a k tomu ve způsobu poskytnutí jako povoleného přečerpání účtu nebo kreditní karty. Spotřebitelé, co se s takovými produkty nespokojí a nemohou doložit příjem, se tak na bankovní půjčky nemohou spolehnout. Ještěže i v takové situaci existuje možnost sjednání půjčky bez potvrzení o příjmu z nebankovních zdrojů, kde jsou na tyto produkty - nebankovní půjčky zařízeni. Při vyřizování půjčky bez potvrzení o příjmu není třeba výši svých příjmů ukazovat. Víceméně jen podepíšete dokument, že můžete hradit výši splátky a tím to celé končí. Není třeba tedy shánět výši své mzdy od zaměstnavatele, dokumenty o přiznání sociálních dávek ani přiznání k dani z příjmu, jestliže jste živnostník. Věřitel musí nepochybně nebezpečí nesplácení půjčky zahrnout, z tohoto důvodu může být půjčka bez potvrzení o příjmu o něco dražší než půjčky se stejnými parametry, u kterých věřiteli výši výdělku dokládáte.


Jednodušší je to s ručitelem

V některých případech společnosti, které poskytují půjčky, nejčastěji u půjček kde se nesjednává nějaké ručení, mohou požadovat zajišťovatele poskytnuté půjčky. Co znamená, když se řekne ručitel? Ručitel úvěru je subjekt, který pokud si vyřizujete půjčku, přebírá povinnost, že jestli Vy úvěr nebudete hradit, je povinen zaplatit půjčku za Vaši osobu. Aktuálně je velmi těžké osobu ručitele přesvědčit k ručení z důvodu, že právem má každý strach. Vyskytlo se již celá řada případů, kdy se třeba přítel zaručil za půjčku spřízněné osoby, která ji pak neuhradila a musel ji zaplatit právě ručitel. V některých případech jde i o statisícové půjčky a domluvené ručení může přinést potíže na dlouho dopředu. Půjčky bez ručitele jsou tedy půjčky, u kterých poskytovatelská společnost ručitele nevyžaduje a spotřebitel nemusí nikoho hledat, aby mu pomohl.


Chcete půjčku? Pár dní a je Vaše!

Když chceme trh půjček rozdělit na půjčky s přihlédnutím k způsobu vyřízení, je třeba ho rozdělit dle časového aspektu. Každá společnost poskytující půjčky si bere na schválení půjčky nějaký čas, aby bylo možné klienta přinejmenším maličko prověřit s ohledem na firemní směrnice. Vyřízení půjčky se tedy může zabrat velmi dlouhou dobu. Nejdelší schvalovací proces mají nejčastěji bankovní společnosti. Je to kvůli tomu, že zákazník musí splnit velmi těžká kritéria a toto určitý čas zabere. Jestliže na půjčku chvátáte, půjčka od bankovní společnosti pro Vás nejspíš nebude ideální volba. Bude snadnější vybrat poskytovatele z nebankovní sféry. Ti jsou na rychlé půjčky zajištěni, a pokud požadujete nižší částku, dají se peníze dostat ve velmi krátké době. Jestliže chcete vyšší částku v řádu desítek až stovek tisíc, počítejte, že sjednání půjčky může zabrat kolem 5 pracovních dnů a velmi závisí i na Vaší rychlosti, kdy je třeba předložit některé listiny. Poskytovatelé nebankovních půjček nabízejí například půjčky ihned, kdy dojdete na kontaktní místo, nebo Vás navštíví finanční poradce a předá Vám požadovanou částku, nebo dále půjčky do 24 hodin, kdy při akceptaci půjčky Vám finance zašlou expresním převodem na Váš bankovní účet.


Žádost o půjčku online

Forma žádosti o půjčku je odlišná u jednotlivých poskytovatelů. Někdo požadují přísně návštěvu žadatele na pobočce, kde se podepíší smluvní dokumenty. To je především případ bank, jaké nedisponují strukturou svých obchodních zástupců. Odlišné to je u mnoha nebankovních institucí. V posledních letech se razantně dostaly do povědomí tzv. půjčky online. U těchto modelů půjček z pohodlí Vašeho PC vyplníte žádost o půjčku online a pak už jen očekáváte hovor odpovědné osoby. Jestliže bude v systému Váš požadavek na půjčku online předschválen, přijede za Vámi až domů obchodní zástupce poskytovatelské organizace. Tady dále závisí na konkrétních parametrech půjčky, v nějakých případech Vám rovnou jde předat finanční zálohu z půjčky ještě než podepíšete smlouvu nebo s Vámi smluvní dokumentaci ihned podepíší a zaplatí Vám celkový peněžní obnos. Vyplacení celého obnosu ovšem je docela nezvyklé, jelikož každý věřitel má zájem žadatele v první řadě prověřit a provést takzvaný scoring. Půjčky online jsou v dnešní době velmi oblíbené mimo jiné i proto, že na začátku vyřizování půjčky není pro zákazníky žádné časové zatížení.

Doporučené zdroje a další informace prorychlé půjčky:

www.homepujcka.cz
www.pujckapenize.cz